Fizyoterapi

DESTEK HİZMETLER
  • Hareket Düzeni Planlaması

Motor ve duyusal gelişimin bütünlük içinde oluşması amacıyla yürüttüğümüz fizyoterapi çalışmaları, Okulumuzun multidisipliner eğitim yaklaşımının kaçınılmaz unsurlarından biridir.

Fizyoterapi çalışmalarını sınıf içerisinde, öğrenciyi sınıf ortamından uzaklaştırmadan ve sınıfın düzenini bozmayacak şekilde gerçekleştiriyoruz. Öğrencinin fizyoterapi özelindeki ihtiyaçlarını tespit ederek gün içindeki hareket düzenini planlıyoruz.

• Bireysel Çalışma Ortamı

Eğitim sürecinin başlangıcındaki ilk 2 hafta boyunca, fizyoterapistler öğrencilerin duruş pozisyonlarını sınıf ortamında gözlemliyor. Öğrencilerin oturdukları sıraların kas gelişimlerine uygunluğu analiz edildikten sonra, her öğrenciye özel çalışma ortamı oluşturuluyor.

Gelişimin sürekliliği amacından hareketle, öğrencilerimizin ev ortamındaki yaşam alanlarını da kas gelişimlerine uygun hale getiriyoruz.

• Nörolojik ve Ortopedik Kontroller

Öğrencilerimizin eğitimsel gelişiminin yanında fiziksel ve duyusal gelişimini destekleyen çalışmalar da yürütüyoruz. Öğrencilerimizin yılda 2 kez nörolojik ve ortopedik kontrollerinin yapılmasını ve haftada bir saat duyu eğitimi almasını sağlıyoruz.