Kurucu Temsilcisi Mesajı

HAKKIMIZDA
  • Kurucu Temsilcisi Mesajı

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye’nin amacı; Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlere; teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve hayata kazandırılmaları için gerekli faaliyet ve gayretlerde bulunup insanlığın mutluluğuna çalışmaktır.

Vakfımız bu amaç doğrultusunda Ataşehir’de bulunan kampüsünde bütüncül hizmet bakış açısı ile Cerebral Palsy’li bireylere doğumlarından itibaren yaşlılık döneminin sonuna kadar bilimin ışığında sürdürülebilir bir yapı ile hizmet vermeyi vizyon olarak edinmiştir.

Ülkemizde Cerebral Palsy’li ve/veya birden fazla özel gereksinimi olan çocuklarımızın gidebileceği okullar sınırlıdır. Vakıf olarak çocuklarımızın kaliteli ve nitelikli okul eğitimi almalarını sağlamak ve ulusal düzeyde örnek olma hayal ve ideallerimizi gerçeğe dönüştürmek için 2011-2012 eğitim öğretim yılında Metin Sabancı Okullarını hayata geçirdik. Bu hayalin gerçeğe dönüştürmesinin mutluluğunu ve sizlerle paylaşmanın gururunu yaşamaya devam ediyoruz.

Metin Sabancı Okulları Cerebral Palsy’li ve/veya birden fazla özel gereksinimi olan çocuklarımıza özel eğitim hizmeti sağlayarak bağımsızlaşmaları için gerekli çalışmalar yapan ve sosyal hayatta daha fazla yer edinebilmeleri için çaba harcayan bir okuldur.

Okullarımız açıldığı günden bu yana gelişmesini sürdürmektedir. Ülkemizde bir ilki uygulayan Okulumuz, özel eğitim konusunda yaptığı çalışmalarda, başta resmi kurumlar olmak üzere, tüm paydaşlarımız tarafından örnek olarak gösterilmektedir. Bizler de bu kıymetli eğitim yuvasının sürdürülebilir bir yapıda devam etmesi ve Metin Sabancı Okulları ile öğrencilerimizin gelişimlerine katkı sağlamak için tüm gücümüz ile çalışıyoruz.

Metin Sabancı Okulları Cumhuriyet değerlerine bağlı, çağdaş, disiplinli ve eğitim odaklı bir okul olarak, devamlı gelişerek büyüyen, teknolojik gelişmeleri öğrencilerinin hizmetine sunan, yükselen istikrarlı çizgisinden ayrılmadan yoluna devam eden büyük bir eğitim ailesidir. Bu ailenin bir çalışanı olmaktan büyük gurur duyuyorum.

Sevgi ve Saygılarımla,

• Nigar EVGİN – Kurucu Temsilcisi