Metin Sabancı Okulları

• Metin Sabancı Okulları

Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları 2011 yılında özel gereksinimli çocukların eğitim-öğretim hayatına dahil edilmesi için açılmıştır.

Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, 2011 yılında Hafif Düzey Zihinsel Engelliler İlkokulu olarak hizmete girmiştir. Hafif Düzey Zihinsel Engelliler İlkokulu’nun yanı sıra; bünyesinde orta – ağır düzey zihinsel engelli öğrencilere hizmet veren Uygulama Merkezi I. ve II. Kademeyi de barındırmaktadır.

• Fiziksel Alanlar

Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları 3680 m2 kapalı alana kurulmuş ve yüksek donanıma sahip bir okuldur.

Okulda Mutfak Atölyesi, Uygulama Evi, Müzik Dersliği, Teknoloji Destekli Eğitim Odası, Rehberlik Servisi, Spor Salonu, Duyu Bütünleme Odası, Kütüphane ve Yemekhane bulunmaktadır. Okulumuz toplam 20 adet sınıf ve 134 öğrenciye hizmet verecek şekilde tasarlanmıştır.

• Sosyal Bütünleşme

Metin Sabancı Okulları, 2011 yılında özel eğitime gereksinim duyan çocukların kişisel, sosyal, bilişsel becerilerini artırmak ve sosyal hayata entegrasyonu sağlamak ideali ile kurulmuştur.

Okulumuzda, yıl boyunca düzenlenen aktivite ve gezilerle, öğrencilerin sosyal yönlerini güçlendirerek toplumsal uyumlarının arttırılması amaçlanmaktadır.

• Eğitimde Çeşitlilik

Okullarımızda, zihinsel yetersizlik tanısına göre kaynaştırma ve gelişim odaklı farklı kademelerde grup içi bireyselleştirilmiş eğitim verilmektedir.

• Multidisipliner Yaklaşım Modeli

Metin Sabancı Okulları, özel eğitime gereksinim duyan çocuklar için uygulanan müfredatı; tablet ile özel eğitim, eğitsel oyunlar, beden eğitimi, müzik ve resim atölyeleri ile desteklemektedir.