Metin Sabancı Okulları

• Metin Sabancı Okulları

Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları özel gereksinimli öğrencilerin eğitim-öğretim hayatına dahil edilmesi için açılmıştır.

2011 yılında Hafif Düzey Zihinsel Engelliler İlkokulu olarak hizmete giren okulumuz şu anda bünyesinde, orta – ağır düzey zihinsel engelli öğrencilere hizmet veren Uygulama Merkezi I. ve II. Kademeyi de barındırmaktadır.

• Fiziksel Alanlar

Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları 3680 m2 kapalı alana kurulmuş ve yüksek donanıma sahip bir okuldur.

Okulda Mutfak Atölyesi, Uygulama Evi, Müzik Dersliği, Teknoloji Destekli Eğitim Odası, Rehberlik Servisi, Spor Salonu, Duyu Bütünleme Odası, Market Alanı, Kütüphane ve Yemekhane bulunmaktadır. Okulumuz toplam 20 adet sınıf ve 134 öğrenciye hizmet verecek şekilde tasarlanmıştır.

• Sosyal Bütünleşme

Özel eğitime gereksinim duyan öğrencilerin kişisel, sosyal, bilişsel becerilerini artırmak ve sosyal hayata entegrasyonu sağlamak ideali ile kurulan okulumuz,

Yıl boyunca düzenlenen aktivite ve gezilerle, öğrencilerin sosyal yönlerini güçlendirerek toplumsal uyumlarının arttırılması amaçlanmaktadır.

• Eğitimde Çeşitlilik

Okullarımızda, zihinsel yetersizlik tanısına göre kaynaştırma ve gelişim odaklı farklı kademelerde grup içi bireyselleştirilmiş eğitim verilmektedir.

• İnterdisipliner Yaklaşım Modeli

Özel eğitime gereksinim duyan öğrencilerimiz için uygulanan müfredat;

Tablet ile özel eğitim, eğitsel oyunlar, beden eğitimi, müzik ve çeşitli atölyeler ile desteklemektedir. Ortak hedefler konusunda, tüm disiplinler diğer disiplinlere katkıda bulunmaktadır.