• Metin Sabancı Okulları

• ERASMUS+ I.D.E.A.! TOGETHER WE CAN!" PROJESi

ERASMUS+ I.D.E.A (Individual with Disabilities Education Aim) TOGETHER WE CAN! projesi kapsamında Türkiye, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Polonya ve Portekiz’deki özel eğitim okullarından eğitmenler ve öğrenciler birbirlerinin okullarına ziyaretler düzenleyecekler.

2020 yılında sona erecek projede; kültürler arası farklılıkların, benzerliklerin özel eğitime nasıl yansıdığını görmek, farklı eğitim sistemlerindeki güçlü ve geliştirilmesi gereken yönleri ele almak, yeni öğretim yöntemlerini, araçlarını birbirimize aktarabilmek hedeflenmektedir.

• Beyaz Bayrak

MEB Beyaz Bayrak proje kapsamı, Temiz Okul, Sağlıklı Okul kapsamında, Eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında “Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü” imzalanmıştır. Bu protokol kapsamında, belirlenen kriterlere göre denetlenen okullardan, denetim sonucunda 100 puan üzerinden, 90 ve üzeri puan alan okullara, iki yıl için geçerli olan, okul sağlığını ve temizliğini simgeleyen “Sertifika”, “Beyaz Bayrak” ve “Prinç Levha”  verilmektedir.

Metin Sabancı Okulları, Beyaz Bayrak alarak temiz ve sağlıklı okul olduğunu resmileştirmiştir.

• Beslenme Dostu Okul Seçildik

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü “Beslenme Dostu Okul Projesi” kapsamında Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları“Beslenme Dostu Okul” seçildi.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın “Okullarda Obezite ile Mücadele, Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması” başlığı kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar devam ediyor. ‘’Beslenme Dostu Okullar Programı’’ ile okullarda sağlıklı beslenme alışkanlığının arttırılması amaçlanıyor.

2 yıl süren programlı çalışmalar sonunda, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü denetlemeleri sonucunda özel gereksinimli çocukları sosyal hayata kazandırma misyonu ile hareket eden Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları,  sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına uygun bulunarak ‘’Beslenme Dostu Okul Sertifikası’’ almaya hak kazandı.

Program içeriğinde yürütülecek faaliyetler;

• Aile ve çocuk eğitimleri
    • Öğrencilerimizi ve ailelerini hareketli yaşama teşvik eden spor etkinlikleri
    • Okul sağlığı için tüm çalışanların bilgilendirilmesi ve denetimlerin yapılması
    • Belirli günler pano çalışmaları