Beslenme Dostu Okul

• Metin Sabancı Okulları

Beslenme Dostu Okul projesinde biz de varız!
  • Beslenme Dostu Okul Seçildik

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü “Beslenme Dostu Okul Projesi” kapsamında Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları“Beslenme Dostu Okul” seçildi.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın “Okullarda Obezite ile Mücadele, Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması” başlığı kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar devam ediyor. ‘’Beslenme Dostu Okullar Programı’’ ile okullarda sağlıklı beslenme alışkanlığının arttırılması amaçlanıyor.

2 yıl süren programlı çalışmalar sonunda, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü denetlemeleri sonucunda özel gereksinimli çocukları sosyal hayata kazandırma misyonu ile hareket eden Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları,  sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına uygun bulunarak ‘’Beslenme Dostu Okul Sertifikası’’ almaya hak kazandı.

Program içeriğinde yürütülecek faaliyetler;

• Aile ve çocuk eğitimleri
    • Öğrencilerimizi ve ailelerini hareketli yaşama teşvik eden spor etkinlikleri
    • Okul sağlığı için tüm çalışanların bilgilendirilmesi ve denetimlerin yapılması
    • Belirli günler pano çalışmaları