Eğitim & Öğretim Süreçleri

• Uyum Süreci

Uyum haftasında, ailelere eğitim süreci ve işleyiş hakkında yeterli bilgiler sunabiliyor olmak, uyum programı aracılığıyla okulda öğrencilerin kendilerini güvende hissetmelerini sağlamaya çalışmak hedeflenir. Okul hayatına yeni başlamak veya okul değiştirmek her çocuk ve aile için yaşamsal değişimleri içerir. Bu durum kaygı ve endişe barındırabilir. Uyum haftası boyunca öğrenciler yarım gün süreyle okula gelirler, bu süreçte öğrenci ailesiyle vedalaşmaya hazır olana kadar aileler okuldaki veli bekleme alanlarında çocuklarını beklerler.

• Grup İçi Bireyselleştirilmiş Eğitim

Öğrencilerimizin sınıf içerisinde gösterdikleri performansın gözlemlenmesi ve değerlendirilmesi sonucunda sınıf öğretmeni ve uzmanlar tarafından yıllık eğitim planları hazırlanmaktadır. Her öğrenci için ayrı ayrı hazırlanan Bireyselleştirilmiş Eğitim Planları (BEP), grup eğitimi içerisinde uygulanmaktadır.

• Bireyselleştirilmiş Eğitim Planları (BEP)

Uzman kadromuzun her öğrenciye özel olarak hazırladığı Bireyselleştirilmiş Eğitim Planları (BEP), belirli aralıklarla toplantılar düzenlenerek ailelerle de paylaşılmaktadır. Uzmanlar ve ailelerden gelen öneriler doğrultusunda planlar dönemsel olarak güncellenmektedir.

• Rehberlik Hizmet Alanları

Okulumuzdaki Rehberlik Hizmetleri, gelişimsel ve önleyici rehberlik anlayışını temel alarak, öğrencilerimizin bireysel ihtiyaçları doğrultusunda etkinlikler yürütmektedir. Öğrencinin gelişiminin desteklenmesi amacıyla, çocuğa doğrudan veya dolaylı temas eden herkesle işbirliği kurmayı esas almaktadır. Rehber öğretmenlerimiz okul-aile iş birliğini sağlamak amacıyla veli görüşmeleri gerçekleştirmenin yanı sıra ihtiyaçlar doğrultusunda veli eğitim seminerleri ve çeşitli atölye etkinlikleri düzenlenmektedir.

• Sürdürülebilir Davranış Değişikliği

Her öğrenciye özel hazırladığımız Davranış Değiştirme Planlarıyla sınıf içinde görülebilecek problemli davranışları en aza indirmeyi amaçlıyoruz. Davranış değişikliğinde sürekliliğin öneminden hareketle, planların uygulama sürecine aileleri de dahil ediyoruz. Böylece planların ev ortamında da uygulanmasını sağlıyoruz.