Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı

• Kaynak Destekli Hizmet

Yaşamını Cerebral Palsy’li çocuklara vakfeden Prof. Dr. Hıfzı Özcan’ın öncülüğünde, ilk adımı atılan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV), 50 yıla yakın zamandır başta Cerebral Palsy olmak üzere farklı engel gruplarına yönelik eğitim, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmeti sağlamaktadır.

Metin Sabancı Okullarını da bünyesinde bulunduran Vakıf; engelli bebek, çocuk ve erişkinlerin yaşam boyu ihtiyaç duydukları hizmetlere ücretsiz kavuşabilmeleri ve sosyal hayata karışabilmeleri için kaynak destekli hizmet sağlamaktadır.

• Bilimsel Çalışmalar

Vakfın çalışmalarına, bilgi, beceri ve deneyimleriyle alanlarında öne çıkmış bilim insanlarından oluşan TSÇV Akademik Kurulu da destek vermektedir. Vakfın hizmet kalitesinin temelini oluşturan TSÇV Akademik Kurulu; ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel çalışmaların yapılması ve hizmet kalitesinin artırılması için TSÇV’ye bilimsel açıdan destek vermektedir.

• Geniş Hizmet Yelpazesi

Kurulduğu günden bugüne, binlerce çocuğa ve ailesine destek sağlayan TSÇV’nin bünyesinde, üç ayrı hizmet birimi bulunmaktadır;

• Metin Sabancı Okulları
    • Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi