Fizyoterapi

DESTEK HİZMETLER
  • Fizyoterapi Hizmeti

Duyu motor gelişimin bütünlük içinde oluşması amacıyla yürütülen fizyoterapi çalışmaları, okulumuzun multidisipliner eğitim yaklaşımının unsurlarından biridir. Fizyoterapi çalışmalarının sınıf içerisinde, öğrenciyi sınıf ortamından uzaklaştırmadan ve sınıfın düzenini bozmayacak şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır. Fizyoterapistlerimiz öğrencinin bireysel özelliklerine göre fizyoterapi açısından ihtiyaçlarını tespit ederek, öğretmene, aileye, okul personeline danışmanlık yapar. Fizyoterapi çalışmalarının sadece okulla sınırlı kalmaması ve tüm güne yayılabilmesi amacıyla öğrencinin evini ziyaret ederek gerekli önerileri ve düzenlemeleri aileyle paylaşır.

• Sınıf Ortamında Fizyoterapi

Eğitim sürecinin başlangıcındaki ilk 2 hafta boyunca, fizyoterapistler öğrencileri sınıf ortamında gözlemleyerek, duruş pozisyonlarını ve ihtiyaçlarını tespit ederler. Öğrencilerin oturdukları sıraları kas gelişimlerine göre uyarlayarak her öğrenciye özel çalışma ortamı oluştururlar. Okul içi transferlerde ve çocuğun özelinde gerekli olan yardımcı cihazların kullanımı ile ilgili öğretmene, aileye ve okul personeline danışmanlık yaparlar. Gerekli uzmanlarla iletişim halinde çalışmalarını yürütürler.